Mesologie-Massar

Gezondheidszorg in een breder perspectief

Wat is Mesologie

De Mesologie slaat een brug tussen de reguliere en de alternatieve geneeskunde. De totale mens en het totaal van de klachten zijn van belang voor het vinden van een oplossing. De verschillende disciplines hebben allemaal een andere invalshoek van waaruit naar de klachten gekeken wordt. Hierdoor wordt er een zo breed men mogelijk beeld gevormd.

Reguliere geneeskunde

De reguliere geneeskunde is de basis van de Mesologie. Alle onderzoeksresultaten uit de andere disciplines moeten hierin verklaard kunnen worden. Vanuit deze discipline wordt ook het lichamelijk onderzoek gedaan.

Ayurveda

In de Ayurveda gaat met er van uit dat de mens opgebouwd wordt uit alles wat met tot zich neemt. Dit is niet alleen voedsel maar ook indrukken en emoties. Ieder mens heeft een voorkeur met betrekking van reageren op deze prikkels.

Traditionele Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde bekijkt de mens vanuit het meridiaan systeem. Deze meridianen corresponderen met lichaamsfuncties verstoringen in deze meridianen geven een specifiek klachtenpatroon. Als diagnostisch middel wordt gebruik gemaakt van pols- en tong diagnostiek.

Electro acupunctuur

Met behulp van de Electro-acupunctuur kunnen op handen en voeten meridiaan punten gemeten worden. Deze meridiaan punten corresponderen met een deel van de functie van een orgaan. Ieder punt heeft een normaalwaarde. Afwijkingen van deze waarde duiden op een niet optimaal functioneren van het betreffende deel van het orgaan.

 

kees

 

Bent u benieuwd of ik iets voor u
kan betekenen? dan kunt u
vrijblijvend een vragenformulier
opvragen.

Door ziektekosten verzekeraars erkend.         Aangesloten bij RBCZ, NVVM, VBAG en Bewust Delft.            Oprichter Therapie in Delft.

BTW nummer  :  NL001281199B60

KVK nummer  :  7341661VBAGVBAGNVVMRBCZ